Importanța calculatorului în activitățile copiilor cu autism

In jos

Importanța calculatorului în activitățile copiilor cu autism

Mesaj Scris de Ana-Maria la data de Lun Iun 13, 2016 8:44 pm

Un simptom comun pentru toate tipurile de autism este incapacitatea de a comunica cu ușurință și de a interacționa cu ceilalți.
Utilizarea unui mediu software prietenos cu activități care vizează îmbunătățirea comunicării și interacțiunea copiilor cu calculatorul este un pas important pentru a avea rezultate încurajatoare.
Există numeroase aplicații care pot fi folosite pentru a ajuta copiii cu autism să socializeze.Acestea pot determina utilizatorii să își dorească să le folosească de fiecare dată când au ocazia.
Activități care ajută copiii cu dizabilități :
- Ascultarea muzicii,este de o importanță capitală privind partea intelectuală,auditivă,senzorială,vorbirea și dezvoltarea motorie a copilului.Copilul este capabil să se exprime în mod diferit, precum și să se integreze activ în societate.Muzica îl ajută în activitățile de zi cu zi, să aibă grijă de el însuși, să fie mai conștient de împrejurimile sale, și să își extindă relațiile.
- Desenatul poate fi o intenție clară de comunicare, care prezintă personaje și emoții.
- Jocurile educative-Este eficient ca și copiii să asocieze animalele cu sunetele pe care le produc,acest fapt fiind destul de important în dezvoltarea limbajului.Jocurile de memorie sunt de asemenea foarte importante pentru asimilarea informațiilor.
Jocul este activitatea naturală pe care copiii o folosesc pentru a se adapta la viață,să învețe,să se distreze și să se refere la alții.Jocurile au un rol decisiv în dezvoltarea copilului, deoarece ele permit nu numai să se bucure, ci și manifestarea fericirii, temerile, anxietatea și nevoile.
- Ascultarea poveștilor îi determină să-și stimuleze vorbirea și imaginația.În plus, poveștile pot avea un efect relaxant.În această activitate, există o opțiune de a înregistra poveștile cu vocile părinților și de a adauga altele noi, având în vedere faptul că acești copii preferă să asculte vocile familiare, iar alte sunete sau zgomote tind să îi deranjeze.
- Accesul la Internet: Această funcție conectează copilul cu alte medii și, prin urmare, el dă un sentiment de socializare.
Sistemele proiectate care sunt simple, prietenoase,ușor de gestionat sunt bine acceptate de copii.

Ana-Maria
Admin

Mesaje : 2
Data de înscriere : 13/06/2016
Varsta : 26
Localizare : Timisoara

Vezi profilul utilizatorului http://autism.hitforum.ro

Sus In jos

Re: Importanța calculatorului în activitățile copiilor cu autism

Mesaj Scris de AlessandraD la data de Lun Iun 13, 2016 9:08 pm

Un articol interesant,foarte util pentru cei care doresc sa știe cum să îmbunătățească stilul de viață al copiilor care suferă de autism,prin intermediul calculatorului și datorită aplicațiilor destinate acestora.Smile

AlessandraD

Mesaje : 1
Data de înscriere : 13/06/2016

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum